E sanatos sa crestem un bebe vegetarian?

Sfaturi si recomandari pentru proaspetele mamici, fericite posesoare de bebelusi.

E sanatos sa crestem un bebe vegetarian?

Mesajde RoxanaT » 11 Ian 2014, 03:28

Sunteţi o mămică vegetariană şi vi se pare acesta un stil sănătos de viaţă?
Vreţi să îl obişnuieşti pe cel mic cu vegetale şi nu ştiţi cum va reacţiona organismul lui? Vă este teamă să nu crească cu anumite deficienţe? Ei se dezvoltă foarte repede când sunt mici şi au nevoie de proteine, pe care le iau foarte mult din carne, din produsele lactate. Înainte de a dori să schimbaţi stilul de viaţă al celui mic ar fi mai bine să vorbiţi cu medicul de familie pentru a nu creşte un copil privat de anumite vitamine, care să îi afecteze întreg organismul şi apoi să se îmbolnăvească.
Proteinele, vitaminele D şi B12, fier, magneziu, calciu sunt suplimente pe care copilul ar trebui să le ia din hrană de origine animală, însă cum vreţi să schimbaţi alimentaţia trebuie să vă orientaţi spre alimente care să îi asigure necesarul de vitamine, astfel încât să nu îl afecteze.
Dacă nu vă informaţi şi îi oferiţi celui mic hrana vegetarian după ureche este posibil să îi afecteze dezvoltarea şi creşterea, atât a organismului cât şi a sistemului nervos şi a creierului.
Copii mai mici de 2 ani sunt hrăniţi cu lapte, mai puţin cu hrană de origine animală şi un înlocuitor pentru laptele de la vaca, capra sau oaie ar fi laptele praf, laptele de soia, însă nu uitaţi să îl daţi în combinaţie cu vitamina D.
În ceea ce priveşte vitamina B12, poate fi mai greu de găsit în vegetale, însă în laptele de soia şi cereale sigur este prezentă.
Fierul şi calciul este mai greu de procurat din alimentaţia vegetariană, însă medicul vă poate prescrie un supliment de vitamine care să acopere necesarul.
Dintre alimentele necesare pe care cel mic le poate asimila sunt mazărea, bananele, cartofii, morcovii, merele. Încercaţi să variaţi de fiecare dată meniul celor mici, pentru diversificare.
În cazul în care sunteţi o mămică lacto-ovo-vegetariana şi vreţi ca cel mic sau cea mică să aibă un stil asemănător cu al vostru este mai simplu, decât o alimentaţie vegetariană, deoarece ouăle şi produsele lactate conţin elementele nutriţionale necesare copilului.
Nu alimentaţia este importantă ci modul sănătos şi armonios în care se dezvoltă copilul, sănătatea organismului şi evoluţia echilibrată şi regulată.
Voi ce parere aveti?
RoxanaT
 
Mesaje: 4
Membru din: 11 Ian 2014, 00:29
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Despre bebelusi

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron