Limbajul copilului, un subiect controversat

Sfaturi intre mamici cu copii, experiente si pareri ce merita impartasite si celorlalte mamici, despre copilul tau, lucruri pe care le face copilul tau si care te fac fericita.

Limbajul copilului, un subiect controversat

Mesajde AlexaRadulescu78 » 11 Ian 2014, 03:42

Prima grijă a părinţilor după ce copilul mai creşte, pe lângă o alimentaţie sănătoasă pe care i-o asigura şi jocuri pentru a-l antrena şi dezvolta, intervine şi comunicarea verbala, dorinţa ca cel mic să spună primele sunete, primele cuvinte. Fiecare copil are propria personalitatea, propriul drum sper dezvoltare cognitivă şi motorie, însă părinţii sunt foarte nerăbdători ca aceştia să vorbească şi să îi audă cum pronunţa şi care sunt primele cuvinte şi propoziţii spuse. În urma unor cercetări copii încep să vorbească pe la 6 luni, iar la vârsta de 2 ani încep deja să formuleze propoziţii simple. Depinde foarte mult şi de copil, de propriul ritm de creştere.
În cazul în care nu are acesta funcţie foarte dezvoltată nu este cazul să vă impacientaţi. Poate şi voi purtaţi o parte din vină! O să vă demonstrez prin prezentarea unor situaţii, care deşi par banale au un efect asupra dezvoltării copilului.
Comunică cu copilul, nu îl lasă în lumea lui!
O involuţie la nivel verbal este remarcată la copiii care nu interacţionează cu părinţii şi cu bonele, aceştia nu sunt antrenaţi în acesta direcţie şi de cele mai multe îşi dezvoltă limbajul nonverbal, gesturi, mimică, nu pot să reproducă anumite cuvinte sau să înţeleagă ce vor cei din jurul lor să le spună. Vor creşte cu o deficientă şi apoi mergeţi pe la diverse spitale şi medici pentru că nu ştiţi ce a păţit cel mic de nu vorbeşte.
Diferenţa dintre tonuri creează confuzii!
Când vrei să îl cerţi, ceartă-l pe un ton mai sever, care să implice respect, nu îl dojeni prin cuvinte drăgălaşe şi cu un ton duios, fii mai dură pentru a înţelege mesajul clar! Priveşte-l în ochii şi spune-i ce a greşit pentru a descifra corect mesajul, iar emoţiile pe care le receptează să fie cele corecte. Dacă nu vă corectaţi pentru că vă este milă de cel mic, pentru că este prea fragil şi delicat îl veţi creşte cu anumite lacune la nivelul personalităţii, anxietăţi.
Cuvintele deformate nu te apropie de cel mic!
Nu învaţă copilul să pronunţe greşit cuvintele, pentru a te apropia de el şi pentru a-l imita. Va învăţa greşit şi se va complăcea în situaţie, apoi să nu vă miraţi de ce nu vorbeşte corect. “Vlea puişorul meu lăptişor?” Ce va înţelege copilul când vă exprimaţi aşa?
Anticiparea are uneori efecte negative!
Înainte de a cere şi pronunţă unele cuvinte, copilul arăta ceea ce doreşte şi voi imediat vă duceţi să îi daţi sau să îi înţelegeţi nevoile, nu îl mai lăsaţi pe el să pronunţe ceea ce vrea şi din acest motiv nu îl lăsaţi să proceseze mesajele şi să le comunice. Efortul de a vorbi scade considerabil şi apoi vă întrebaţi de ce micuţul vostru bebelus are deficienţe în comunicare.
Comunicaţi cu el, jucaţi-vă şi astfel dezvoltarea personală nu stagnează, se dezvoltă şi veţi avea un copil vioi şi vesel, căruia îi place să socializeze şi să vorbească cu cei din jurul lui.
AlexaRadulescu78
 
Mesaje: 4
Membru din: 11 Ian 2014, 03:40

Re: Limbajul copilului, un subiect controversat

Mesajde CodreaLuiza » 29 Ian 2014, 22:50

Si eu o am pe Sara si cand o ridic pe umar si are toata camera in vizor, e cea mai atenta si cea mai fericita, incepe sa gangureasca, se vede ca ii hraneste interesul tot ce vede peste umar.
CodreaLuiza
 
Mesaje: 7
Membru din: 19 Ian 2014, 13:33


Înapoi la Despre copii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron